2009
29
sep
Massale viering twintig jaar MX-5 in Japan
 29-09-2009 |  MX-5 nieuws | bo-webexperts | x |

Het twintigjarig bestaan van de MX-5 is in Japan op grootse wijze gevierd. Meer dan 1.600 Mazda MX-5en namen eind september deel aan een festiviteit op de Miyoshi Proving Ground, een testcircuit in het westen van Japan vlakbij Hiroshima, plaats van het hoofdkantoor van Mazda Motor Corporation. De MX-5 werd voor het eerst aan het publiek getoond op de Chicago Motor Show in 1989.

De ruim 2.600 eigenaren en fans kwamen vanuit het hele land (en daarbuiten) naar Hiroshima. Ze werden op het circuit welkom geheten door staf en medewerkers van het hoofdkantoor. Het evenement werd officieel geopend door een twintigjarige eigenaar van een MX-5, geboren op de dag van de onthulling van de eerste MX-5 in Chicago.

Tijdens het evenement werden er speeches gehouden door medewerkers die de MX-5 mede ontwikkeld hebben en door verschillende MX-5-eigenaren. Ook werden er nieuwe MX-5-clubs geïntroduceerd. Bovendien was er een speciale roadster quiz. De afsluiting werd gedaan door Seita Kanai, Senior Managing Executive Officer, verantwoordelijk voor R&D en productontwikkeling. Hij sloot zijn betoog af met de woorden "The Roadster is forever!”, wat door de duizenden fans met groot enthousiasme en applaus werd begroet. Tot slot vormden alle ruim 1.600 MX-5en een parade op het circuit alvorens vanaf de Miyoshi Proving Ground huiswaarts te keren.

Reageer op dit nieuwsbericht:

 
Button