2009
12
sep
Mazda Laguna Seca eerste circuit op Google Street View
 12-09-2009 |  Algemeen nieuws | bo-webexperts | x |

Het legendarische Mazda Laguna Seca circuit in Californië is het eerste circuit ter wereld dat is te zien via Google Street View. Liefhebbers kunnen er een fictief rondje rijden in een raceauto.

Voor het ‘nep-rondje’ heeft de laatste wedstrijd van de American Le Mans Series 2008 model gestaan. Voor het filmen van de ronde is gebruik gemaakt van een bolvormige camera met meerdere lenzen gemonteerd op één van de raceauto’s, aangevuld met foto’s, GPS-informatie en andere geografische data. Dit om een zo realistisch mogelijk beeld van het circuit te creëren op oogniveau.

Met elf bochten, een lengte van 3,602 kilometer en hoogteverschillen tot 91 meter is Laguna Seca één van de lastigste en meest uitdagende circuits ter wereld. Het leent zich volgens Mazda ook goed voor het testen van prototypes. Ook de MX-5 reed er zijn eerste rondjes.


Mazda is hoofdsponsor van Laguna Seca en maakt regelmatig gebruik van het circuit om prototypes voor de Amerikaanse markt te testen. Ook worden er races van diverse kampioenschappen gereden, zoals de Mazda MX-5 Cup en de Formula Mazda.

Kijk hier voor een interactieve ronde over de Mazda Raceway Laguna Seca.
Reageer op dit nieuwsbericht:

 
Button