2017
28
sep
Mazda maakt MX-5 rolstoelvriendelijk
 28-09-2017 |  MX-5 nieuws | bo-webexperts | x | autoblog.nl
Nope, dit is geen vroege 1 april grap.
 
Mazda maakt het mogelijk dat ook lichamelijk gehandicapten kunnen genieten van autorijden. Uitgerekend een kleine auto als de MX-5 is door de Japanse autofabrikant rolstoelvriendelijk gemaakt.
 
Tegen betaling bouwt Mazda een speciale hendel in de MX-5. Deze hendel, die je links van het stuur kunt vinden, vervangt het gas- en rempedaal. Rechts op het stuur is tevens een nieuwe hendel geplaatst. Daarmee kan worden op- of teruggeschakeld. Mensen met een lichamelijke beperking kunnen via deze weg toch sportief autorijden.
 
Er is tevens een kussentje dat de overgang van rolstoel naar autostoel soepel moet laten verlopen. De mogelijkheid komt alleen naar de MX-5’s en MX-5 RF’s met een automatische transmissie. De kekke cabrio is niet het enige model van het merk dat de rolstoelvriendelijke optie krijgt.
 
De Mazda 3 zal namelijk ook worden uitgerust met een soortgelijke constructie. De extra optie kost 365.900 yen. Omgerekend 2.729 euro. Helaas voor ons Europeanen levert Mazda de rolstoelvriendelijke optie niet buiten Japan.Reageer op dit nieuwsbericht:

 
Button