2009
10
apr
Mazda Motor Nederland met auto in MaX5 Racing
 10-04-2009 |  MX-5 nieuws | bo-webexperts | x |
Mazda Motor Nederland neemt dit seizoen met een Mazda MX-5 NA deel aan het MaX5 Racing Kampioenschap, een evenement voor de eerste versie van de meest verkochte roadster ter wereld, dat in Nederland zijn tweede jaar ingaat. Na de eerste twee races op Circuit Park Zandvoort, afgelopen weekend, staat het team meteen eerste in het tussenklassement.
 
De organisatie en coördinatie rond de nieuwe deelnemers is in handen van de Stichting Enjoy Racing van Leo van der Meer en Mick Hoogwerf. Coureurs worden aangewezen door Mazda Motor Nederland of in overleg met de importeur door Enjoy Racing ingebracht. Zo reed Leo van der Meer begin april op Zandvoort de MaX5 van MMNL naar de eerste plek in het tussenklassement. Het MaX5 Racing kampioenschap bestaat uit totaal negen races verdeeld over vier circuits.
 
In Engeland is het racen met de Mazda MX-5 bijzonder populair, evenals in de Verenigde Staten van Amerika, waar Mazda de grootste autosportsponsor is en tevens hoofdsponsor is van het circuit van Laguna Seca. "Elke Mazda heeft een beetje de ‘soul of a sportscar’, wat wij in onze communicatie ook wel samengevat ‘Zoom-Zoom’ noemen”, vertelt Martijn ten Brink, managing director van de importeur in Waddinxveen. "De ondersteuning en inzet van een eigen auto in Nederland heeft tot doel deze ervaring met anderen, klanten, relaties en dealers, te delen en het sportieve karakter van het Mazda productengamma verder uit te dragen”.
 
De ideale combinatie van sportief rijden tegen een uiterst betaalbare prijs en een ultiem gevoel van vrijheid past prima binnen het concept van MaX5 Racing. In dit nog jonge kampioenschap wordt er uitsluitend gereden met de Mazda MX-5 1.6 liter van de eerste generatie (NA). Een betaalbare klasse waarin voor zowel de beginnende rijder als de ervaren coureur veel plezier te behalen valt: met een budget van ongeveer 15.000,- (inclusief de aanschaf van de auto) kan aan het hele seizoen van acht races worden deelgenomen.
 
Mick Hoogwerf, Cup Coördinator MaX5 Racing: "We zijn erg blij met deze ondersteuning van Mazda Motor Nederland, een compliment aan onze serie. We kijken uit naar spannende en leuke races dit jaar waarin duidelijk zal zijn dat Zoom-Zoom in al onze deelnemers en hun MX-5 zit.”Reageer op dit nieuwsbericht:

 
Button