2014
10
feb
Mazda MX-5 bestaat vandaag 25 jaar
 10-02-2014 |  MX-5 nieuws | bo-webexperts | x | Mazda Motor Nederland

Mazda heeft een speciale website geopend ter gelegenheid van de 25e verjaardag van de legendarische MX-5. De website biedt een blik op de geschiedenis en de toekomst van deze meest populaire roadster aller tijden, inclusief verhalen van ingenieurs betrokken bij de ontwikkeling van de legendarische sportauto. Daarnaast geeft het platform fans en klanten over de hele wereld de mogelijkheid om met elkaar over de MX-5 te communiceren.

De eerste MX-5, ontworpen in de jaren ‘80 als een sportauto voor de moderne tijd, beleefde z’n wereldpremière in februari 1989 op de Chicago Auto Show. Geïnspireerd op de stijlvolle roadsters uit de jaren ‘60 en ‘70 hield Mazda vast aan de formule die hen zo geliefd maakte: snel, lichtvoetig, leuk en open te rijden. In de opbloei van een segment dat als uitgestorven werd beschouwd onderscheidt de MX-5 zich thans met de nieuwste techniek en een ongekend niveau van betaalbare kwaliteit en betrouwbaarheid. De MX-5 heeft, inmiddels als derde generatie, altijd gelijke tred gehouden met de steeds strengere normen voor veiligheid en emissies maar wel met behoud van de pure ‘Jinba Ittai’ rijdynamiek (‘ruiter en paard als één’), die synoniem is met het merk Mazda, vandaag de dag.

De MX-5 blijft na een kwart eeuw nog steeds een doorslaand succes, met tot op heden meer dan 200 awards uit de hele wereld op zijn naam, waaronder Auto van het Jaar 2005-2006 in Japan. De productie van de Guinness World Recordhouder voor de best verkochte tweezits sportauto (roadster) ter wereld bereikte afgelopen maand december de 920.000 eenheden.

De jubileumwebsite, die vanzelfsprekend regelmatig zal worden geactualiseerd, is te vinden op http://www.mazda.com/mazdaspirit/craftmanship/mx-5/mx-5_25th/.

De viering van de 25e verjaardag van de Mazda MX-5 wordt eind februari extra luister bijgezet met een MX-5 IJsrace in Rusland, op het Baltymmeer vlakbij Ekaterinburg in de Oeral. Een Nederlands team bestaande uit journalisten van Autovisie, Top Gear Magazine, Autwereld.com, Veronica Magazine en Dutch Cowboys zal het daar in de MX-5 NC van de derde generatie opnemen tegen teams uit onder meer Rusland, Oekraïne, Italië, Groot-Brittannië en Australië.

Trainingen zijn op 27 februari, kwalificatie en de race zijn op 28 februari, te volgen via Twitter (www.twitter.com/mazdanl) en Facebook (www.facebook.com/mazdanl) van Mazda Motor Nederland.




Reageer op dit nieuwsbericht:

 
Button