2013
4
sep
Mazda MX-5 Coupé: kan hij de strijd met de GT86 aan?
 04-09-2013 |  MX-5 nieuws | bo-webexperts | x | Autoblog.nl
De MX-5 wordt geroemd om zijn lichtvoetigheid in combinatie met een fijn stuurgedrag. We kennen de clichés, en wie het tegendeel beweert, krijgt te maken met Mazdageek @Alwood. Maar wordt het niet eens tijd voor een nieuwe coupéversie?
 
De MX-5 is in de basis ontwikkeld als roadster. De vraag of er een vast dak op moet komen is daarom meteen vreemd, aangezien hij gewoonweg geen coupé hoorde te zijn (hardtops niet meegeteld). Er is echter een periode geweest dat Mazda daar nota bene zelf anders over dacht. Tussen 1999 en 2005 zijn er van de tweede generatie MX-5 (N.B.) ongeveer 5.000 omgebouwd tot coupé. Een paar jaar geleden stond er nog zo’n rechtsgestuurd exemplaar te koop in Nederland.

Automotive manipulator Theophilus Chin bedacht nu op basis van de huidige MX-5 een coupéversie. Een auto die met zijn achterwielaandrijving en briljante ophanging + laag zwaartepunt meteen als concurrent voor de Toyobaru GT86BRZ in de markt gezet kan worden. Alleen dat dakje lijkt gewoon nét iets te hoog. Aan de andere kant: dat past wel weer in de bolhoedtraditie van het merk.

Nee, van de huidige generatie MX-5 hoeven we geen variant met een vast dak te verwachten. Wellicht dat de tweezits Roadster die ze samen met Alfa Romeo