2013
23
okt
Mazda MX-5 GT alsnog in productie
 23-10-2013 |  MX-5 nieuws | bo-webexperts | x | Autoweek
De Mazda MX-5 GT Concept kon op het Goodwood Festival of Speed op veel enthousiasme rekenen. Voor de liefhebbers is er goed nieuws: in Engeland wordt de auto daadwerkelijk verkrijgbaar.
 
De MX-5 GT zal niet verkocht worden via de officiƫle verkoopkanalen van Mazda, maar door Jota Sports. Dat is natuurlijk geen toeval: Jota was ook verantwoordelijk voor de ombouw van de concept-car. Hoewel dat oranje gevaarte in de eerste plaats opviel door zijn spraakmakende uiterlijk zit het grootste nieuws onder de motorkap. Jota weet de computer zo te programmeren dat de 2.0 viercilinder ondersteund door een sportuitlaat 208 in plaats van 160 pk levert. Een verlaagd onderstel zorgt bovendien voor nog betere gooi-en-smijtkwaliteiten dan de standaard auto.

Ook de uiterlijke opsmuk wordt verkijgbaar bij Jota. De concept car had onder meer spatbordverbreders, een splitter, zwarte wielen en natuurlijk die opvallende oranje kleur. Het GT-pakket is een echt tuning-product, wat betekent dat geĆÆnteresseerden eerst een standaard MX-5 moeten kopen en die dan kunnen laten ombouwen. Prijzen zijn nog niet bekend, maar volgens Auto Express wordt een complete auto niet duurder dan 30.000 pond. Met de kwaliteit zit het waarschijnlijk wel goed: GT-kopers krijgen gewoon drie jaar garantie.
Reageer op dit nieuwsbericht:

 
Button