2013
23
okt
Mazda MX-5 GT Jota heeft 205 pk
 23-10-2013 |  MX-5 nieuws | bo-webexperts | x | Autoblog.nl
Ze moesten er ruim een jaar over nadenken bij Mazda maar hij is nu officieel: de MX-5 GT Jota. En de heren van Mazda lezen blijkbaar mee in de Autoblog comments.

Toen Robbie jullie ruim een jaar geleden vroeg of de MX-5 GT Jota in productie moest gaan vonden jullie dat een no-brainer en zelfs Captain Obvious haalde de comments. De door het Le Mans racende Jota team ontwikkelde 205 pk sterke MX-5 was meer dan welkom, alleen moest men wel iets doen aan dat lelijke ongespoten plastic rond de wielkasten van de op Goodwood gepresenteerde concept.

Welnu, dat is gebeurd. Geen lelijk ongelakt zwart plastic rond de wielkasten van de MX-5 GT Jota, die leverbaar is in white pearl, true red en aluminium silver metallic. De Jota gaat een sprintje naar 100 kilometer per uur in 6.4 seconden afleggen. De nu snelst leverbare MX-5 heeft daar 7.9 seconden voor nodig. De topsnelheid is begrensd op 224 kilometer per uur.

Voor het onderstel is geshopt bij de heren van Bilstein en er is ook een carbonfiber diffuser te vinden aan de achterkant. Daarnaast is er een speciaal setje velgen gemonteerd en zijn de standaard stoelen vervangen door sportievere Recaro’s. Ook is de GT Jota herkenbaar aan het speciale "brilliant black” dak. Als opties zijn nog een carbon spoiler, splitter en het speciale Ohlins Road & Track onderstel te bestellen.

De Jota wordt op bestelling gebouwd maar is helaas alleen te bestellen via Lodge Garage in Aylesbury bij onze westerburen. De prijs is 29.995 pond, een dikke €35.000 euro exclusief Nederlandse bonusbelastingen. De MX-5 GT Jota krijgt fabrieksgarantie met een uitbreiding op de aftermarket zaken die gemonteerd worden.
Reageer op d