2009
2
aug
Mazda MX-5 jubileumeditie: voorproefje voor ons?
 02-08-2009 |  MX-5 nieuws | bo-webexperts | x |

De 31 juli gepresenteerde 20th Anniversary Edition van de Mazda MX-5 is bestemd voor Japanse consumenten. Toch lijkt het erop dat ook wij in een later stadium kunnen genieten van een speciale uitvoering.

Gisteren ging in Japan de verkoop van start van de Mazda MX-5 20th Anniversary Edition. Een speciaal model dat, zoals de naam al zegt, verschijnt ter gelegenheid van het twintigjarig bestaan van de roadster MX-5. De rechtsgestuurde jubileumversie verschijnt vooralsnog alleen op de Japanse markt.

Deze 20th Anniversary Edition is gespoten in Crystal White Pearl Mica. Daarnaast onderscheidt het jubileummodel zich door de zwarte kuipstoelen, het rode Alcantara leer, verwarmde stoelen en een zacht aanvoelend interieur. Aan de buitenzijde is de 20th Anniversary te herkennen aan de 17 inch lichtmetalen wielen, mistlampen voor en natuurlijk de jubileum-badges.

De speciale MX-5 komt in twee uitvoeringen op de Japanse markt. De eerste is gebaseerd op de RS-uitvoering met handmatig te bedienen soft-top. Deze uitvoering wordt voorzien van een manuele versnellingsbak met zes verzetten. Het tweede jubileummodel is gebaseerd op de VS RHT met automatisch opvouwbaar dak (hard-top). Deze uitvoering komt met een automaat. De Japanse prijzen liggen op ruim 21 en 23 duizend euro respectievelijk.

Tegen het Britse blad Autocar bevestigt Mazda de komst van een soortgelijk jubileummodel voor Europa. Die zou op de autoshow IAA in Frankfurt worden gepresenteerd. Mazda Nederland zegt echter tegen De Telegraaf dat de komst naar de Nederlandse markt nog niet zeker is en in ieder geval niet vσσr 2010 gepland staat. Kom op Mazda, de MX-5 wordt tenslotte maar een keer twintig jaar.

bron: Autokopen.nl

Reageer op dit nieuwsbericht:

 
Button