2011
4
feb
Mazda MX-5 Miata bereikt nieuwe mijlpaal met 900.000 exemplaren
 04-02-2011 |  MX-5 nieuws | bo-webexperts | x | Mazda Press

-MX-5 Miata bevestigt zijn positie als de meest populaire sport auto ooit gemaakt-

Irvine, Californië (3 februari, 2011) - 's Werelds meest verkochte tweezits roadster, de iconische Mazda MX-5 Miata, blijft de wedstrijd-lat hoger leggen, met het bereiken van een nieuwe mijlpaal van 900.000 geproduceerde eenheden. Bijna 45 procent - meer dan 388.000 eenheden - van die werden verkocht in de Verenigde Staten sinds de auto werd gelanceerd in 1989.

De MX-5 maakte zijn wereldwijde debuut op de 1989 Chicago Auto Show en heeft sindsdien een aantal keren facelifts ondergaan, heeft veel Limited en Special Editions gehad, is overal over de wereld meerdere keren uitgeroepen tot "Auto van het Jaar" en heeft talloze "Best Sports Car"-lijsten aangevoerd. Maar zijn ziel is altijd die van een zuivere sportwagen gebleven, dynamisch ontworpen en afgestemd om de rijder geluk te bezorgen, op een korte reis van punt A naar punt B of op een uitgebreide S-curve zoektochten. Het Zoom-Zoom rijplezier wordt dat wordt opgeroepen door de MX-5 is bij klanten nooit verloren gegaan en is altijd binnen hun bereik met betaalbare prijzen van de roadster.

"Nu we het hoofd in de richting van de volgende productiemijlpaal van een miljoen eenheden keren, Mazda is gericht op verdere ontwikkeling van de MX-5" zei Seita Kanai, Mazda Motor Corporation (MC) senior managing executive officer, onderzoek en ontwikkeling. "We zullen het fun-to-drive karakter verfijnen en verdere milieu-en veiligheidseisen verbeteren. In de komende jaren, zullen we doorgaan met de MX-5 koesteren naast haar trouwe schare fans als het symbool van het merk Mazda."

De eerste generatie MX-5 Miata (modeljaar 1990-1997) was uitgerust met een 1,6-liter, inline vier-cilinder motor die 116 pk en 100 lb-ft koppel produceerde. Een verwijderbare hardtop was optioneel en de eerste kleuren waren