2013
24
okt
Mazda MX-5 nu ook in Europa
 24-10-2013 |  MX-5 nieuws | bo-webexperts | x | Autoweek
Vorige maand spotten we een testexemplaar van de nieuwe MX-5 nog in de Verenigde Staten, inmiddels heeft de auto de oversteek naar Europa gemaakt.

Dit zwarte exemplaar is op precies dezelfde manier toegetakeld als de eerder gespotte witte. Dat betekent dat de carrosserie van de huidige MX-5 met veel geweld over de techniek van de nieuwe is gemonteerd. Ook zijn bij beide auto’s de koplampen op een wat vreemde, uitpuilende manier gemonteerd, maar waar daar bij de witte nog tape bij gebruikt werd is het bij deze zwarte wat netter weggewerkt. De conclusie blijft echter hetzelfde: het lijnenspel blijft voorlopig geheim.

Wel is duidelijk dat er aan de verhoudingen het één en ander verandert. Zetten we deze zwarte naast het huidige model (foto 7) dan valt op dat de neus veel langer is en de kont een stuk korter. Ook het stoffen kapje zet de afdaling veel eerder in dan we gewend zijn.

Klassieke sportwagenverhoudingen dus voor Mazda’s roadster, en hetzelfde geldt natuurlijk ook voor het zustermodel Alfa Romeo Spider. Beide auto’s komen in 2015 op de markt.
Reageer op dit nieuwsbericht:

 
Button