2015
2
okt
Mazda MX-5 RS krijgt fijne performancegoodies
 02-10-2015 |  MX-5 nieuws | bo-webexperts | x | autoblog
De Mazda MX-5 is sowieso al een auto die het van z’n fijne rij-eigenschappen moet hebben, maar nu is er een variant die nóg fijner moet sturen.

De Mazda MX-5 RS is namelijk onthuld in Japan. Deze speciale uitvoering van de MX-5 krijgt een aantal goodies mee die nóg meer rijplezier beloven. Zo is er een nieuw Bilstein onderstel, zijn er grotere remmen gemonteerd, is er een veerpootbrug gemonteerd en bovendien is er een verbeterde luchtinlaat ontwikkeld die het aanzuiggeluid verbetert.

In het interieur vinden we Alcantara gecombineerd met leer op de verwarmde Recaro’s, en er is een Bose Sound System gemonteerd met 9 speakers. Ook zijn er standaard een aantal veiligheidsgoodies aan boord, waaronder Lane Departure Warning, Blind Spot Monitoring en Adaptive Front Lighting.

Motorisch gezien zijn er helaas geen upgrades voor de 1.5 dit RS pakket is geen upgrade voor de 2.0), maar dankzij het lage gewicht (1040 kg) zou het alsnog een leuke upgrade moeten zijn. Vooralsnog wordt de RS alleen in Japan geleverd, maar als jullie genoeg zeuren bij de dealer komt er vast ook wel wat naar Europa.
Reageer op dit nieuwsbericht:

 
Button