2013
6
mei
Mazda overweegt diesel voor MX-5
 06-05-2013 |  MX-5 nieuws | bo-webexperts | x | Autoweek
Mazda overweegt een dieselmotor voor de komende MX-5, maar is nog niet zeker van z’n zaak. Een zelfontbrander zou de auto wel eens te zwaar kunnen maken.
 
Langzaam sijpelen er nieuwe details door over de volgende generatie van Mazda’s MX-5 en de nieuwe Spider van Alfa Romeo, die onderhuids veel techniek deelt met de Japanse roadster. Zo overweegt Mazda een dieselmotor aan te bieden in z’n MX-5. Maar of die er gaat komen, is nog allerminst zeker. De Japanners maken zich namelijk zorgen om de gewichtstoename die de montage van zo’n oliestoker teweegbrengt. Mazda wil namelijk dat de nieuwe MX-5 bij benadering dezelfde dimensies heeft als het origineel, en dus een rijklaar gewicht van om en nabij de 800 kilogram. Bovendien twijfelt de producent of een dieselmotor de MX-5 wel verkoopbaar maakt. Waarschijnlijk zal de markt voor een dieselende roadster niet erg groot zijn. Mazda geeft z’n voorkeur daarom aan een hoogtoerige benzinemotor voor de MX-5.

Het gerucht gaat dat de Japanner de atmosferische 1,6-liter SkyActive-motor krijgt, die zo’n 130 pk zal ophoesten. Het zustermodel, de Alfa Romeo Spider, krijgt hoogstwaarschijnlijk een 1,4-liter turbomotor met naar verluidt circa 120 pk. Alfa kan bovendien een krachtiger MultiAir-motor van 296 pk in de Spider leveren. Beide modellen krijgen standaard een zesversnellingsbak. Optioneel is een zestrapsautomaat met flippers aan het stuur.
Reageer op dit nieuwsbericht:

 
Button