2013
17
jun
Mazda vestigt nieuw Guinness World Records record tijdens MAX-5 2013
 17-06-2013 |  MX-5 nieuws | bo-webexperts | x | Mazda Motor Nederland

Mazda heeft tijdens het grote MAX-5 2013 evenement in Leystad afgelopen weekend een record van GUINNESS WORLD RECORDS verbeterd. Met 683 Mazda MX-5'n werd de langste rij rijdende Mazda's gerealiseerd op de wegen rond het RDW Testcentrum in Lelystad. Totaal 1450 deelnemers leverden een bijdrage aan deze succesvolle recordpoging, die het belangrijkste en één van de meest dynamische onderdelen vormde van MAX-5 2013, een evenement voor en door eigenaren van de populaire Mazda MX-5. Het eendaagse evenement werd afgesloten met de film Arbitrage in een drive-in bioscoop.

De Mazda MX-5 is nog steeds 's werelds best verkochte roadster aller tijden en staat als zodanig in het beroemde boek van GUINNESS WORLD RECORDS. Daarin stond tot voor kort nog een record van Mazda: 'The largest parade of Mazda cars", gevestigd op 18 september 2010 in Essen (D), met 459 auto's. Dat record is na het succesvolle evenement MAX-5 2013 evenement in Lelystad verpulverd met een stoet van 691 auto's, waarvan er uiteindelijk 683 geregistreerd konden worden voor het record. De langste rij rijdende Mazda's werd aangevoerd door een spectaculaire uitvoering van de MX-5, een raceversie van de derde generatie (NC) met achter het stuur TV-presentator Allard Kalff en naast hem de President en CEO van Mazda Motor Europe, Jeff Guyton. De laatste ontving later op de dag na afloop van de recordpoging ook het officiƫle certificaat uit handen van het jurylid van GUINNESS WORLD RECORDS, Pravin Patel.

Het gehele RDW Testcentrum Lelystad stond tijdens MAX-5 2013 in het teken van Mazda en de beleving rond het Japanse merk. Zo waren er demonstraties van de elk seizoen groeiende Ribank Mazda MaX5 Cup en van een Mazda3 met drieschijfs-rotatiemotor van de Belgische racefamilie Van Herck. Deelnemers konden uitgebreid de nieuwe i-ACTIVSENSE technologie van Mazda testen op de kombaan of zich vermaken in één van de racesimulatoren. Alle nieuwe SKYACTIV modellen waren aanwezig om een testrit buiten het circuit in de polder te maken. Naar wens konden eigenaren hun MX-5 technisch laten keuren. Tijdens het Concours d'Élégance ging de hoofd