2018
17
jul
Mazda's perfecte bediening
 17-07-2018 |  Algemeen nieuws | bo-webexperts | x | Autoweek.nl

Auto's van tegenwoordig hebben talloze systemen die het comfort verbeteren, maar hoe moet je ze allemaal bedienen? Mazda heeft dat opgelost.

Moderne auto's zitten vol met mooie technologie: navigatie, audiosystemen met DAB+ radio, bluetooth telefoonverbinding en allerlei technische informatie. Het is natuurlijk mooi dat een auto al die techniek aan boord heeft, maar het kan tijdens het rijden wel verwarring opleveren. Want elke tiende seconde die je niet aan het verkeer kunt besteden, is potentieel gevaarlijk.

 

Daarom is het interieur van iedere Mazda zo ontworpen, dat alle informatie zo rustig en helder mogelijk bij de bestuurder komt. Daar staat Mazda voor: de perfecte harmonie tussen auto en bestuurder. Iets dat ze Jinba Ittai noemen.

Deze filosofie komt tot uiting in vele onderdelen van de auto. Zoals de Head Up Display, die je in één oogopslag de meest essentiële informatie geeft. Een misschien nog beter voorbeeld is de samenwerking tussen het MZD Connect en de HMI Commander. Twee systemen die elkaar aanvullen om het bedieningsgemak en de eenvoud te behouden die centraal staan bij iedere Mazda. Een touchscreen kent veel voordelen, maar tijdens het rijden laat dat zich niet altijd trefzeker bedienen. Je moet immers kijken waar je het scherm moet aanraken en dat leidt af van het rijden. Vandaar de HMI Commander. Die maakt het mogelijk om de juiste optie in een menu te vinden, zonder dat je permanent op het scherm moet kijken. Zo kan je intuïtief en trefzeker door de menu's bewegen.

Bij Mazda vind je het beste van twee werelden. Want bij Mazda vinden ze: als alles klopt, dan kun je je auto met één hand bedienen. Want alleen dan is de eenheid tussen auto en bestuurder voelbaar.
Reageer op dit nieuwsbericht: