2014
30
mrt
Meer details over nieuwe Mazda MX-5
 30-03-2014 |  MX-5 nieuws | bo-webexperts | x | Autoweek

Zo ongemerkt komt de onthulling van de nieuwe Mazda MX-5 ook steeds dichterbij. Zodoende druppelen er ook meer details het internet op.

Autocar heeft de informatie van een hooggeplaatste Mazda-medewerker. Deze medewerker heeft gezegd dat de MX-5 (op de foto's als mule) een geheel nieuw, lichtgewicht platform krijgt. De aandrijving geschiedt op de achterwielen.

Sowieso komt er een 1,5-liter SkyActiv-benzinemotor beschikbaar. In de 3 levert dat blok 100 pk, maar voor de MX-5 zal dat ongetwijfeld een stuk meer zijn. Later komt ook de 2,0-liter SkyActiv-viercilinder naar de MX-5, aldus Autocar.

De MX-5 krijgt ook een zustermodel van de Fiat Group. Op dat gebied rommelt het wat: in de eerste instantie zou dat een nieuwe Alfa Romeo worden, maar de onthulling van de 4C Spider onderstreept de geruchten dat het Italiaanse merk de auto niet meer op de planning heeft staan.

Het compleet opzeggen van de samenwerking zou echter een enorme boete opleveren, en dus zal het Italiaanse concern een Fiat- en/of Abarth-roadster in het gamma opnemen.

De Mazda komt in 2015 op de markt, z'n Italiaanse evenknie mogelijk pas in 2016.
Reageer op dit nieuwsbericht:

 
Button