2016
4
sep
MX-5 vindt zichzelf opnieuw uit
 04-09-2016 |  MX-5 nieuws | bo-webexperts | x | Autoweek
Wie op zoek is naar een pure roadster, wil over het algemeen een stoffen dak. Toch ziet Mazda ook bij deze MX-5-generatie weer ruimte voor een variant met een meer op comfort gerichte, ‘harde’ dakconstructie.

We dachten dat we alles wel hadden gezien als het om de Mazda MX-5 gaat, maar de Japanners blijven verrassingen uit de hoge hoed toveren. Neem de klapkoplampen van het oermodel, de turbomotor waarmee de tweede generatie verkrijgbaar was (bij ons niet officieel leverbaar) en de opklapbare hardtop die eruit wilde zien als een stoffen dak van MX-5 nummer drie. De huidige MX-5 volgt met zijn priemende koplampen weer het ideaal van het origineel: klein, licht en toegespitst op puristisch rijplezier. De klanten die toch wat meer comfort willen, zijn gelukkig niet vergeten. Voor hen is er voortaan de Retractable Fastback, kortweg RF. Die term zal vast snel in de vergetelheid raken; de kans is groot dat dit model in de volksmond simpelweg 'Fastback' gaat heten.

STIL EN COMFORTABEL

De Japanners hebben zich er niet met een jantje-van-leiden van afgemaakt, want de nieuwe telg is meer dan een MX-5 die simpelweg is voorzien van een inklapbare hardtop. Dit is eerder een