2014
11
aug
'Nieuwe Mazda MX-5 wijkt af' *Update: spyfoto's!*
 11-08-2014 |  MX-5 nieuws | bo-webexperts | x | autoweek
Mazda acht de tijd rijp voor een volgende stap in het teaseroffensief voor de MX-5: een foto van de auto onder een blauw doek. Een mooi moment om even te door te nemen wat we al van de auto weten.

Het is nu nog niet te zien, maar onder het doek bevindt zich een MX-5 die flink anders is dan de huidige. Het ontwerp van de MX-5 is be├»nvloed door een evolutie van de Kodo-designtaal. Mazda gebruikt deze designtaal momenteel ook voor de CX-5, 3, 6 en binnenkort de nieuwe 2.

In een interview was de Europese Mazda-topman Jeffrey Guyton tegenover ons - uiteraard - erg enthousiast over de nieuwe MX-5: "Ik heb met een prototype mogen rijden en ik was erg onder de indruk. Het verschil tussen de nieuwe en de huidige MX-5 is net zo groot als tussen de huidige en de vorige 3."

We wachten natuurlijk met ons oordeel tot we zelf kunnen rijden. Maar de informatie die we over de MX-5 hebben, geeft hoop dat ons iets moois te wachten staat. De auto weegt zo'n 100 kg minder dan de huidige en dat doet wonderen voor het rijplezier - een kernwaarde van de roadster.

Mazda onthult de nieuwe MX-5 op 3 september tijdens een evenement dat wereldwijd op meerdere locaties wordt gehouden. Wij zullen in Barcelona kennismaken met de nieuwste generatie van de bestverkochte roadster aller tijden.
Reageer op dit nieuwsbericht:

 
Button