2010
15
okt
Opnieuw wereldrecord voor de Mazda MX-5
 15-10-2010 |  MX-5 nieuws | bo-webexperts | x | Mazda Motor Nederland

Waddinxveen, 20 september 2010

Mazda heeft afgelopen weekend een wereldrecord gevestigd met de cult roadster MX-5 en daarmee opnieuw een vermelding gekregen in het Guinness Book of World Records™. Op zaterdag 18 september vormden 459 auto’s de langste rij rijdende MX-5’n ooit, op het terrein van de Unesco Zollverein World Heritage Site in Essen, waarmee het bestaande record van 249 auto’s in Nieuw-Zeeland werd gebroken.

"Het enthousiasme dat gepaard ging met het vestigen van dit record was werkelijk enorm”, vertelt Jeff Guyton, President en CEO van Mazda Motor Europe. "Er kwamen meer dan 600 MX-5 eigenaren op dit evenement af en dat was meer dan waar de organisatie rekening mee had gehouden. Dat leidde tot wat logistieke problemen, maar het evenement, de parade en de vele bezoekers geven ook aan hoe enorm populair onze roadster nog steeds is”.

De laatste beschikbare stoelen in een MX-5 voor de parade werden geveild op e-Bay. Dat bracht €1.300,- op, wat door Mazda Motor Duitsland werd verhoogd tot €3.000,- en vervolgens aan SOS Kinderdorpen werd gedoneerd.

Er waren deelnemers uit 17 landen, waaronder twee witte Nederlandse MX-5'n met daarin vier vertegenwoordigers van de media. Het leeuwendeel van de deelnemers kwam echter uit Duitsland. De grootste reisafstand naar Essen was voor een groep enthousiaste MX-5 eigenaren uit Rusland, enkele reis 2.800 km. Na afloop van de officiële bekendmaking door vertegenwoordigers van het Guinness Book of World Records™ brak er op het terrein van de Zollverein World Heritage Site een groot feest uit ter viering van de tweede vermelding van de MX-5 in de recordboeken, naast die van „Beste verkochte roadster aller tijden‟. Tijdens het feest werden ook nog verschillende awards uitgereikt, waaronder die voor de oudste MX-5, 21 jaar oud, de MX-5 met de hoogste kilometerstand, 344.624 km en de mooiste MX-5, bepaald door de bezoekers van het evenement.

Reageer op dit nieuwsbericht:

 
Button