2016
18
jun
Vooruitblik MX-5 Magazine 94
 18-06-2016 |  Clubnieuws | bo-webexperts | x | Mazda MX-5 Club Nederland

De zomereditie van het MX-5 Club Magazine nummer 94 ligt klaar voor u. Ook deze keer hebben we weer een aantal interessante artikelen weten te vergaren dank zij de bijdrage van enthousiaste leden.

Natuurlijk wordt over de Algemene Leden Vergadering van 6 maart j.l. gerapporteerd en alle activiteiten daar omheen. Onder andere was daar het aftreden van bestuursvoorzitter Herman Brouwer en we danken hem voor zes jaar noeste inzet. Zijn opvolger is Theo Pas die zich verderop in het Magazine voorstelt.

Aandacht wordt besteed aan het Mazda nieuws. Het merk introduceert een nieuw logo voor de Europese dealers. Interessant is dat er een variant op de MX-5 ND wordt gelanceerd, namelijk de Mazda MX-5 RF. Behalve als nieuws van Mazda zelf, stuurde een onzer leden een artikel in waarin hij het nieuwe model vergelijkt met onder andere de Porsche Targa.

Wederom een artikel over de geschiedenis van Mazda in Nederland en ook de ombouw van een MX-5 NB naar een MX-5 NBFL wordt vervolgd. Diverse evenementen passeren de revue waarbij ik uw aandacht wil vestigen op het vertederende verslag van de Oranje Tour, een rit waarbij de geestelijk minder bedeelde medemens meerijdt in de bijzondere auto van een vrijwilliger. Er zijn verslagen van de MaX-5 ritten en Leo van der Meer van het Enjoy Racing Team heeft een interessant geschreven over het belang van balans in een race MX-5.

Tenslotte is ook de techniek niet vergeten. Onder andere wordt in een artikel het verlagen van een MX-5 toegelicht en er is een enthousiaste bijdrage over een bezoek aan de Burton Car Company. U weet wel het bedrijf dat Citroën 2CV’s ombouwt tot een lollig two seatertje. Plus een lezenswaardig verslag van de Zelf Sleutel Dag.

We wensen u veel leesgenot toe op een vrij uurtje tijdens de zwoele zonovergoten zomer.

Ian Ouwendijk
Redactie Mazda MX-5 Club Magazine
Reageer op dit nieuwsbericht:

 
Button