Registreren En begin met posten Als je al een account hebt, Log hier in.

Search Topics:

smarttop module voor nc
Forumoverzicht / MX-5 Talk / smarttop module voor nc

Sorteer berichten:
smarttop module voor nc
24-09-2014 om 3:14

Hallo ,

Weet iemand waar je in Nederland, goedkoop (ben een echte hollander) een smarttop module kan kopen?

 Ik heb al iets gevonden voor €299.- maar het kan goedkoper.

 

Groetjes Pim


RE:smarttop module voor nc
29-07-2021 om 12:13

Hallo ,

Weet iemand waar je in Nederland, goedkoop (ben een echte hollander) een smarttop module kan kopen?

 Ik heb al iets gevonden voor €299.- maar het kan goedkoper.

 

Groetjes Pim

Dag Pim,
 
Heb je inmiddels de Smarttop geïnstalleerd en zo ja, hoe bevalt het? Ik zit er namelijk ook aan te denken om deze te installeren.
 
Met vriendelijke groet,
CarlaRE:smarttop module voor nc
05-08-2021 om 6:41
Hoi hoi
Hoewel al langer lid zie ik dit gedeelte voor het eerst 🙈
maar kan we vraag beantwoorden over die module voor NC
ik heb NCFL met harde kap, meteen na aankoop module er tussen gezet (3.5 jaar geleden)
ja, kostte toen ook al een 300,-, maar heeft geld al lang opgebracht
ik rij nu veel vaker open omdat ik de auto niet meer helemaal hoef te stoppen om dak open of dicht te doen
ik ben fan 😍

  

RE:smarttop module voor nc
08-08-2021 om 4:53
Dankjewel Sandra voor je antwoord. Dan ga ik hem ook plaatsen want soms is de tijd van 14 seconden om de kap te openen of te sluiten voor een stoplicht net iets te lang.......
Werkt het ook via de sleutelhanger als je de vergrendeling open laat? Ik zag van die filmpjes op internet waarbij mensen met hun sleutel hun hardtop konden openen en sluiten met dezelfde module (MODS4CARS)

RE:smarttop module voor nc
08-08-2021 om 9:43
Hi,
Wat is een smarttop ?
 
groeten
Jerry 

RE:smarttop module voor nc
09-08-2021 om 9:22
Als ik het goed heb een voorziening dat je de hardtop van de coupe rijdend kan openen en sluiten, zodat je niet meer hoeft stil te staan met de versnelling in vrij.

RE:smarttop module voor nc
12-08-2021 om 11:58
Je kunt niet alleen al rijdend je kap openen en sluiten (tot max 20km p/u), maar je hoeft ook niet langer meer de knop vast te houden tot het signaal afgaat en het proces is voltooid. Zie https://www.youtube.com/watch?v=31bXA245nnM voor extra info. Je schijnt de kap zelfs te kunnen bedienen met je afstandsbediening, maar daar ben ik nog niet helemaal uit.

RE:smarttop module voor nc
5 weken geleden, 23-08-2021 om 12:28
In september 2013 kochten wij onze MX-5 NC CC Sportive waar we al wat langer naar hadden uitgekeken. Na een NA en NB, waarvan we de soft kappen hebben moeten vervangen wilden wij daar maar eens vanaf zijn en kozen voor deze uitvoering. 
Had natuurlijk al wat onderzoek gedaan betreffende de Smartbox die toentertijd nog € 329,50 kostte. Deze eindelijk in februari 2015 laten monteren door een vriend die er echt verstand van had en kon ik na installatie al rijdend de kap open of dicht doen. 
Aangegeven is tot circa 40 km/u maar heb dit na wat jaartjes verhoogd naar 50 km/u. 
Niet om dit altijd maar te doen, maar heb het meegemaakt dat er ineens een stortbui naar beneden kwam onder het rijden in een file, waar we net iets harder reden dan die 40 km/u. Ergo, nat nat nat nadat het bij verschillende pogingen niet lukte, ook niet om wat zachter te gaan rijden met trucks achter je die je gaan opduwen :-( 

Heb daarna een uitleg gekregen hoe je de setting kunt verhogen naar 50 km/u via de twee knoppen op je dashboard van open en dicht. Heel eenvoudig te doen, maar ja ...... waar heb ik de file gelaten ????
In feite heb ik de 50 km/u setting 1x gebruikt om net boven de 40 km/u de kap alsnog te sluiten zonder een probleem te ondervinden. 
Maar meestal is de snelheid stukken lager bij normaal gebruik. 

Wat betreft de afstand bediening om te openen en sluiten is mij niets bekend en is volgens mij niet te leveren op de MX-5. Ze bestaan wel voor andere auto's zoals BMW maar weet niet of dat ook van Smartbox is. 

De Smartbox is echt de beste optie die je je kunt bedenken voor de MX-5 NC CC.  


RE:smarttop module voor nc
4 weken geleden, 25-08-2021 om 9:57
Ik heb zowel een smarttop module in laten bouwen in een BMW en in een NC. Omdat de BMW een automatisch sluitend dak had ging dat inderdaad ook via de afstandbediening. Door de handbediende grendel is dit natuurlijk niet mogelijk bij een NC. Een Mazda NC specialist vertelde me wel dat hij enkele malen had meegemaakt dat na het plaatsen van zo'n smartbox  de schakelaars van de elektrische raambediening waren doorgebrand.


 
Button