Registreren En begin met posten Als je al een account hebt, Log hier in.

Search Topics:

2din multimedia en afleesbaarheid
Forumoverzicht / Producten & accessoires / 2din multimedia en afleesbaarheid

Sorteer berichten:
2din multimedia en afleesbaarheid
23-07-2020 om 8:22
Iemand ervaring met het in laten bouwen van een nieuw 2-din mulitmediasysteem in een NC uit 2013? 

We maken ons met name zorgen over de afleesbaarheid van bv de navigatie, omdat je een MX5 immers nagenoeg altijd open rijdt en de zon dan vaak rechtstreeks naar binnen schijnt. 
 
Verder iemand nog goede ervaringen met een specifieke aanbieder? Zijn jullie naar een dedicated car-radio inbouwcenter gegaan of juist naar een MX-specialist zoals de Cabriohoeve of de MX5-winkel? 
 
dank!
Hans Leenders
 


RE:2din multimedia en afleesbaarheid
26-07-2020 om 4:50
Ik heb geen ervaring met een 2-DIN multimedia systeem voor o.a. navigatie. Persoonlijk zou ik na mijn prima ervaring met smartphones eerder daarmee navigeren dan met zo’n systeem. Actuele kaart, verkeersinformatie, Flitsmeister, turn-by-turn navigatie apps met vooraf ingestelde routes zijn mogelijk. 

Ik vind het zelf niet zo’n mooi gezicht om zo’n ding op je ruit te plakken, maar de keerzijde is dat je de positie zo kunt bepalen dat je van hinderlijke schittering van zonlicht minder last hebt. Ik heb in mijn NB nog zo’n zuignap op de voorruit zitten waar mijn telefoon in zit. Maar ik heb van Brodit houders gevonden die je zonder boren in je auto kunt monteren met een “swivel” mount voor jouw telefoon, of een knijpsysteem voor universele toepassing. Ik ga binnenkort zoiets monteren. Want alleen Flitsmeister vind ik al meer de moeite waard worden om altijd met een smartphone te rijden. 

RE:2din multimedia en afleesbaarheid
17-10-2022 om 8:17
Hoi Hans,

Ik heb momenteel dezelfde vraag en vroeg me af of je nog tot een oplossing was gekomen (behalve navigeren via je eigen smartphone). Ik heb een NC uit 2012 en het multimediasysteem (navigatie/audio) zou ik graag vervangen. Ik heb wat filmpjes bekeken op Youtube, denk dat ik 't ook zelf kan, maar mocht er een partij zijn die hierin meer ervaring heeft, dan láát ik 't graag doen.

Alvast bedankt voor je reactie!

Groeten,
André

RE:2din multimedia en afleesbaarheid
04-12-2022 om 2:15
Ik heb al een tweetal jaren een 2Din Sony in mijn nb-fl. De afleesbaarheid van het scherm valt in het volle zonlicht tegen, maar toch vind ik het een prima systeem. Ik gebruik altijd android-auto, en draai tomtomgo om GPX routes te rijden. Met de begeleidingsstem van tomtom mis je eigenlijk nooit een afslag. De radio speelt eigenlijk altijd een spotify lijstje als ik rijd, en met de microfoon die ik op de plaats van het zonnescherm heb zitten werkt zelfs het geven van voice commando's prima, ook met open kap

RE:2din multimedia en afleesbaarheid
01-01-2023 om 8:27
hallo Hans,
op internet zijn vele 2 din adapterplaten te koop. met deze adapters lijkt het of het scherm origineel in de auto geleverd is. ik heb mijn adapter op ebay gekocht. Kies voor het multimediasysteem een kwaliteitsmerk omdat veel goedkoper systemen vaak snel problemen geven.
ook heb je een speciale verloopstekker nodig. Die is afhankelijk van het multimediasysteem.  Ook als je stuurbediening hebt kan die nog steeds werken met de juiste verloopstekker. Hou daar rekening mee. 

Het inbouwen is goed te doen. Aan weerszijden van de middenconsole zitten plaatjes die je kunt verwijderen door ze naast je toe te schuiven. Daarachter zitten de kruiskopschroeven die de radio vasthouden. De radio schuif je dan eenvoudig uit de middenconsole. Stekkers los maken en je hebt de radio verwijderd. Het multimediasysteem kun je dan monteren volgens de gebruiksaanwijzing(en) die bij de adapter en het systeem geleverd worden. 
Advies: Kies ook voor een achteruitrijcamera, Ik heb daar veel plezier van. Koop ook een losse, goede USB kabel bij, anders werkt je telefoon niet lekker samen met het multimediasysteem.
Succes!
Mocht je er toch niet uitkomen, schrijf je dan in voor de technische dag in Amersfoort,  Wij staan uiteraard ook klaar om je te helpen. 
Mvg
Wim van den Berg,  lid technische commissie. 


 
Button