Registreren En begin met posten Als je al een account hebt, Log hier in.

Search Topics:

winterstalling ND en accu
Forumoverzicht / Techniek algemeen / winterstalling ND en accu

Sorteer berichten:
winterstalling ND en accu
28-10-2020 om 5:40
Wie heeft er ervaring met de langere tijd stallen van een ND gedurende de wintermaanden. Ik wil de accu met  een druppellader (CETEK) verbinden en in de auto laten zitten. Is dit mogelijk ?

RE:winterstalling ND en accu
5 weken geleden, 27-12-2021 om 2:40
Dag André , aangezien je bericht al een jaartje oud is, moet ik eigenlijk aannemen dat je al antwoord hebt over je acculader vraag. Maar toch nog een reactie van mij.
Is het binnen- of buitenstalling?
- acculader prima idee maar leg deze liever niet onder de motorkap. Bij acculaden komen brandbare gassen vrij uit de accu zelf en de lader is vast niet EX proof. Wellicht in de cabine maar dan heb je waarschijnlijk een lange verlengaansluitkabel voor op accu nodig. Te koop op internet, maar kies wel juiste stekkerverbinding. Het mooist is natuurlijk acculader binnen en lange verbindingskabel naar accu.

Andere zaken bij langdurige stilstand:
- Voorkom platte kantjes op de banden. Er zijn oprijplaten voor. Ik heb evt een mooie set van 4, zware rubberplaten met wieluitholling. Ongebruikt. Geen koopje destijds maar mijn ND staat weinig stil want is mijn enige auto. Interesse? 06 5233 4355
- Voorkom condensatie in brandstoftank. Tot de nok gevuld wegzetten.

Groet,
Olav


RE:winterstalling ND en accu
3 weken geleden, 08-01-2022 om 12:17
Dag Olav, dank voor je reactie. Inmiddels heb ik een CT lader aangesloten, deze bevindt zich buiten de auto en is verbonden met de accu d.m.v. de bijgeleverde stekker verbinding. Hierdoor is het simpel inpluggen en klaar. Wil ik rijden stekker eruit en rijden. 
De auto staat binnen en aangezien ik een vrij lange garage verwarmde heb, verrijdt ik de auto met enige regelmaat in de garage, en de banden heb ik wat harder opgepompt dus platte banden probleem zal niet optreden. 
Desondanks dank voor het aanbod.