Registreren En begin met posten Als je al een account hebt, Log hier in.

Search Topics:

Auto trekt naar links en rechts, rempedaal trilt
Forumoverzicht / Techniek algemeen / Auto trekt naar links en rechts, re...

Sorteer berichten:
Auto trekt naar links en rechts, rempedaal trilt
3 weken geleden, 07-09-2021 om 9:32
Mijn ND 2.0 GTM heeft sinds enige tijd last van 2 zaken, waarvan ik niet weet of die een samenhang hebben. Daarom de vraag aan dit forum of jullie hier iets van herkennen.
 
Punt 1: trilling bij remmen
Als ik stevig op de rem trap, dan trilt het rempedaal en ik heb het idee dat het stuur dan ook trilt. Simpel zou je zeggen, dan moet je de remschijven en remblokken achter vervangen. Dat heb ik dus ook gedaan, maar het trillen bleef onveranderd. De schijven aan de voorzijde heb ik laten meten en daar bleek niet uit dat deze oneffenheden hebben. Het wisselen van zomer en wintervelgen had ook geen invloed. Ik ben geen ruige rijder, gewoon een toerrijder.
Een idee om er achter te komen wat de oorzaak is lijkt me om een GoPro camera op de achteras te plaatsen, ergens dicht bij de remschijven en dan te kijken of ik iets kan ontdekken. Maar nog niet uitgeprobeerd.
 
Punt 2: naar links trekken bij acceleratie, naar rechts bij gas los
Als ik boven de 80 km/uur rijd en dan accelereer, dan trekt de auto flink naar links. Dit gebeurt bijv. bij na overschakelen naar een hogere versnelling. Als ik vervolgens het gas los laat dan trekt de auto weer evenveel naar rechts. Volgens mij is dat niet vanaf het begin dat ik deze auto had, maar kan ook niet zeggen dat ik me herinner wanneer of waardoor het is ontstaan.
 
Mijn vragen aan het forum:
  • herkent iemand deze combinatie van symptomen?
  • zijn er ideeën over hoe ik dit het best kan aanpakken?
Alle ideeën zijn welkom! En btw, het is en blijft een top-auto

RE:Auto trekt naar links en rechts, rempedaal trilt
2 weken geleden, 13-09-2021 om 9:07

Trillende remmen en stuur zou ik bij de voorste remschijven zoeken, die zijn wellicht te heet geweest, of anderszins ongelijk ruw, krom of verglaasd.

Het naar links trekken bij acceleratie en naar rechts bij deceleratie, dat zou ik wel aan de achterwielophanging zoeken.

Wielmoeren los aan 1 kant?
Speling (veel) op de achterwielophanging aan 1 kant?

Want bij veel speling zal het achterwiel naar binnen sturen bij acceleratie en naar buiten bij gas los.

Pas op en rijd hier niet zomaar mee door.


 
Button