Registreren En begin met posten Als je al een account hebt, Log hier in.

Search Topics:

de bruine pest gesignaleerd
Forumoverzicht / MX-5 Talk / de bruine pest gesignaleerd

Sorteer berichten:
de bruine pest gesignaleerd
4 weken geleden, 01-06-2022 om 9:37
Linksachter zag ik vandaag nadat de auto prachtig is gepolijst op de achterste spatbordrand beginnende roestblaasjes verschijnen. De auto staat in de winter geschorst binnen in een verwarmde garage. Wat is nu wijsheid? Eerst een diagnose bij bijvoorbeeld de Cabriohoeve of de MX-5 Winkel wat betreft mogelijke andere plekken en dan een plan van aanpak maken? Geen idee hoe snel die blaasjes gaan. Of eerst eens kijken hoe het ervoor staat over 2 jaar? En wat je grofweg kwijt zou zijn om het aan te pakken op die plek. Ik zou dan meteen de motorkap mee laten spuiten vanwege een diepe kras. Auto is vandaag getaxeerd op €7500,-. 

RE:de bruine pest gesignaleerd
3 weken geleden, 05-06-2022 om 4:13
Ai wat zonde. Aangezien ik geen idee heb hoe snel die roest gaat, zou ik inderdaad eens Willem bij de Cabriohoeve vragen voor advies. Succes!

RE:de bruine pest gesignaleerd
3 weken geleden, 05-06-2022 om 10:49
Ik ga woensdag 15 juni naar de MX-5 winkel in Meerkerk om te bekijken hoe de roestvork in de steel zit. Is dat het enige of zit er meer? Komt de andere kant ook? Staat van de dorpels, subframe? Hopelijk valt het mee. 

RE:de bruine pest gesignaleerd
3 dagen geleden, 22-06-2022 om 11:16
En bij de MX5 Winkel bleek dat er voor gauw €2500,- aan reparatiekosten aan zaten te komen. Maar: er stond al een tijd een 1.8 SVT met een 6-bak te koop, in het zilver weliswaar, maar volgens Chris helemaal roestvrij. Stom genoeg was ik daardoor (weer) niet alert genoeg en heb vandaag de auto opgehaald, om er pas bij thuiskomst achter te komen dat er wel degelijk ook op beide achterste schermen kleine roestblaasjes zitten. Dus weer retour Meerkerk alwaar er ook aan de kopse kant van het linker portier een klein roestplekje zit en onder de achterklep. Ik wordt zo moe van mijn naïviteit. Ik ben er gewoon vanuit gegaan dat het qua roest goed zat, gezien de reputatie van de MX5 Winkel en het feit dat volgens de advertentie de auto geen roest zou hebben. Lang verhaal inkorten: in september bel ik Chris om een afspraak te maken voor oktober. Dan worden deze punten aangepakt. Ik betaal daar een deel van, maar de MX5 Winkel heeft wel een reputatie hoog te houden, dus ik verwacht dat het goed wordt opgelost door hun. Wonderlijk genoeg heeft mijn auto een startknop. Met de sleutel kun je ook starten. Deze zit alleen alleen op de plek van de sigarettenaansteker, zodat ik mijn telefoon nu niet kan aansluiten op prik van de auto. Misschien laat ik het nog wel veranderen. Auto rijdt overigens vorstelijk. En ondanks het leer zit ik er ook met de kap dicht vorstelijk in. De verlaging is ongedaan gemaakt en dat staat de auto erg goed. En de power is ook niet verkeerd. 


 
Button