Registreren En begin met posten Als je al een account hebt, Log hier in.

Search Topics:

Stuurt los
Forumoverzicht / Techniek algemeen / Stuurt los

Sorteer berichten:
Stuurt los
08-06-2022 om 12:04
Ik heb met mx5 fl gereden maar hij stuurt helaas erg los en dus niet zo strak en direct als ik gewend ben. Heb al met eigen velgen met michelin banden geprobeerd maar dat maakt geen verschil. Trekt tevens naar links. Met winterbanden die hoger waren trok hij niet meer zo erg naar links en stuurde hij wat zwaarder. Echter nog niet zoals ik gewend ben. Stuurolie isop peil is gezegd en geen speling stuurstangen. Stuurhuis zou zelfde type moeten zijn als die van 1999 nb die ik had. Hij wordt nu vierkant uitgelijnd maar gaat dat het sturen verbeteren afgezien van naar links trekken vraag ik me af. 
 
Suggesties? Kan dit losse sturen opgelost worden, wat kan verder nog de oorzaak zijn?
 
Heeft maar 40.000 km gelopen en is verder in zeer goede staat geen roest. Historie is bekend en bevestigd, heeft altijd binnen gestaan, oud vrouwtje, ja zo waar, zij gebruikte als boodschappen autootje in weekend.
 
Het sturen is voor mij het ultieme rijplezier. RE:Stuurt los
11-06-2022 om 11:22
Uitlijnen kan (en zal) enorm verschil maken. De FlyinMiata specs zijn prima.
 
Speling in stuurinrichting moet natuurlijk eerst verholpen worden.
 
Bandenspanning ook niet onbelangrijk.

RE:Stuurt los
16-06-2022 om 2:09
Hoe moet die speling in stuur dan eerst verholpen worden? 

RE:Stuurt los
16-06-2022 om 2:39
Normaliter zou een bandenspecialist prima in staat moeten zijn om een auto uit te lijnen. Een MX-5 is bij uitstek een auto waarbij er veel mogelijk is op dat gebied. Het is daarom wel raadzaam om een bandenspecialist of een garage te treffen die daadwerkelijk een MX-5 goed uit kan lijnen. Veel MX-5 rijders zijn erg blij met de uitlijn-specificaties zoals Flyin' Miata die adviseert.
 
Je geeft zelf aan dat je verschil merkt tussen de zomer- en winterbanden. Banden spelen naast uitlijning ook een rol in hoe je het stuurgedrag van een MX-5 ervaart. Een goede specialist kan je adviseren wat te doen. Uitlijning laten controleren zou ik je sowieso adviseren en kijk dan ook naar de leeftijd en staat van de banden. Er zijn vele meningen over wat de beste band is voor je auto. Als je uit gaat van nieuwe banden van een A-merk zit je doorgaans wel goed. Maar misschien is er al genoeg te winnen met enkel een goede uitlijning bij een goed aangeschreven bandenspecialist.

RE:Stuurt los
19-06-2022 om 2:06
Ik had in mijn NC ook speling in het stuurhuis. (1e editie staat er volgens mij bekend om) Bij de NA kon je die speling vaak oplossen dmv van een stel schroef. De NC heeft deze ook, maar werkt niet. 

Ik heb er uiteindelijk een stuurhuis van een latere versie in moeten doen. Tweedehands zijn ze best betaalbaar, maar het monteren is lastig. Uurtje of 4 was het zeker.

Kostbare reparatie, maar ik zou niet weten hoe je het anders kan oplossen.