Registreren En begin met posten Als je al een account hebt, Log hier in.

Search Topics:

Eibach-veren, KONI Sport Kit of GAZ Classic
Forumoverzicht / Tuning & Styling / Eibach-veren, KONI Sport Kit of GAZ...

Sorteer berichten:
Eibach-veren, KONI Sport Kit of GAZ Classic
05-07-2022 om 7:19
Hallo mede MX-5 rijders.

Ik heb sinds 1,5 jaar een NC 1.8 uit 2008, ik ben erg tevreden over de auto hij staat alleen zo hoog op zijn poten.
Op op form las ik dat veel rijders de Eibach-veren maar ik twijfel toch of dat in combinatie met de originele schokdempers wel goed gaat met verkeersdrempels.
De keuze is of alleen de Eibach-veren (de goedkoopste oplossing), de KONI Sport Kit 1140-1351 voor Mazda MX-5 of de GAZ Classic schroefveren set. De KONI is alleen in hardheid in te stellen, in de beschrijving staat dat de set 40mm verlaagd wat toch een stuk meer is dan de Eibach-veren. De GAZ ook in hoogte,  Ik twijfel erg, ik wil nog gewoon een woonwijk in kunnen met verkeersdrempels, het is mijn dagelijkse auto.
Wie heeft ervaring met de GAZ of KONI Sport Kit?

Rob

RE:Eibach-veren, KONI Sport Kit of GAZ Classic
06-07-2022 om 8:53
Als het je dagelijkse auto is en je veel drempels in je gebruikelijke routes tegenkomt, zou ik niet gaan verlagen… Je levert daarnaast ook vaak comfort in, iets wat je met drempels vaak wel wil hebben. Drempels hebben nou eenmaal als doel om het verkeer (flink) te vertragen. Als je je auto gaat verlagen met zo’n 4cm dan wordt de bedoeling van die drempels voor jouw verlaagde auto nog effectiever: je gaat nog langzamer over die drempels heen… Degenen die om de drempels gevraagd hebben zullen je dankbaar zijn.

Je hebt verschillende soorten drempels die voor verschillende soorten snelheden moeten zorgen. Drempels in woonwijken (tot 30 km/h) kunnen wel eens zo "hoog” worden voor je MX-5 dat je er stapvoets of schuin overheen moet. Drempels tot 60km/h worden erg wisselend aangelegd. Sommigen zijn ook met 80km/h goed te verwerken door je auto, daar zul je niet zo veel last van hebben. Maar er zijn ook genoeg 60km/h drempels die het op- en afrijden met een verlaagde MX-5 knap oncomfortabel maken zodat je er ook langzaam overheen gaat.

Het is wat ze zeggen met auto’s, verlaging en een land als Nederland dat verslaafd lijkt aan drempels; wie mooi wil zijn, moet pijn lijden…


 
Button