Registreren En begin met posten Als je al een account hebt, Log hier in.

Search Topics:

roest in koelsysteem
Forumoverzicht / Onderhoud / roest in koelsysteem

Sorteer berichten:
roest in koelsysteem
18-07-2022 om 7:36
een week of 2 terug strandde ik met mijn MX-5 op de N2 vlak voor Maastricht. ik werd snel opgepikt door een sleepwagen van Rijkswaterstaat en naar het ANWB punt in Valkenburg gebracht. 
De reden van stoppen was dat de temperatuur ineens omhoog schoot. toen ik stil stond bleek de koelvloeistof net weg te zijn. Geen schade aan de motor gelukkig. Bij de noodreparatie van de ANWB bleek dat het koelsysteem ook vol roest zat, het water was bruin gekleurd door de roest. Ook kreeg ik als tip om redelijk snel alle slangen te gaan vernieuwen omdat deze hard en bros zijn. 
 
Nu de vraag voor de specialisten onder ons, hoe krijg ik die roest uit het systeem, gewoon botweg spoelen met de tuinslang of zijn er middeltjes voor om in het koelwater te doen. 
 
Deze week nog rijden en genieten en vrijdag wordt hij geschorst tot na de vakantie im dan het systeem na te kijken en de slangen te vervangen.

RE:roest in koelsysteem
28-07-2022 om 5:16
Dag Theo, 
roest in koelsysteem is te verwijderen met een speciale koelsysteem flush, b.v van Wynns.
Ik zou wel beginnen met een check op lekkages en dan het hele koelsysteem legen, vervolgens de verharde rubberen slangen vervangen voor nieuw en ook  nieuwe slangklemmen te gebruiken.

Hierna kun je het koelsysteem vullen met gedestilleerd of gedemineraliseerd water en de toegevoerde koelsysteem flush. Warm draaien en nu al checken op lekkages. Eventuele lekkages verhelpen natuurlijk. Af laten koelen en weer opnieuw helemaal drainen. Nieuwe koelvloeistof erin (geen water!). Zou het weer in orde moeten zijn.

Succes

RE:roest in koelsysteem
30-07-2022 om 9:44
Dan gaan we dat direct na de vakantie regelen, dan die apk er weer op en weer gaan rijden ermee. 


 
Button