Registreren En begin met posten Als je al een account hebt, Log hier in.

Search Topics:

Nieuw lid uit Rotterdam! ND softtop, eind 2016.
Forumoverzicht / Wie is wie? / Nieuw lid uit Rotterdam! ND softtop...

Sorteer berichten:
Nieuw lid uit Rotterdam! ND softtop, eind 2016.
25-07-2022 om 8:42
Beste mede MX-5 liefhebbers,
 
ik stel me hier ook maar even voor. Ik ben genetisch voorbestemd voor een rode MX-5, mijn vader had begin jaren '90 een toen jong-geimporteerde Miata uit de USA; met eveneens knalrode hardtop. Hij heeft de auto echt lang gehad, maar reed er het hele jaar mee en had geen binnenstalling. Dat werden dus inderdaad na verloop van tijd nieuwe dorpels, en uiteindelijk begon de auto praktisch overal te roesten. Meervoudig (destijds in de jaren '70) Alfa-bezitter als hij is, was-ie wel wat gewend - maar gaf het uiteindelijk toch op.
 
Ik heb Sabine, mijn LeMans Blau Metallic driedeurs E81 1-serie, onlangs achtergelaten bij mijn vaste monteur in Wateringen. Na de zoveelste dure reparatie bleken alsnog ALLE injectoren (400 per stuk) vervangen te moeten worden, na al ik weet-niet-hoeveel duizenden in de auto gestoken te hebben. In ruil voor het niet hoeven betalen van de laatste dikke rekening (en echt vooral onderdeelkosten, dat gaat nergens over bij BMW) de auto maar daar gelaten. Gelukkig had ik al sinds aanschaf van Sabine stevig gespaard, en had dus budget voor wat nieuws.
 
De ND had meteen bij introductie al mijn aandacht, maar als metaalwerker (momenteel industrieel handgraveur, en ook gecertificeerd horlogemaker) had en heb ik niet snel het budget voor een echt nieuwe. Na uitvoerig een gebruikte RF overwogen te hebben, uiteindelijk - ook uit kostenaspect - toch een softtop genomen, na een overtuigende proefrit bij dealer Mulder in Rotterdam. 
 
Het is een Soul Red 1.5 geworden, twee eerdere eigenaren (volgens Finnik 1 maar die site vertoont wel meer glitches) en keurig Mazda-onderhouden, en naar verluidt altijd als tweede auto gebruikt en binnen gestald. Dat laatste kan ik gelukkig handhaven, en voor de pekelperiode komt er wellicht eind dit jaar nog een pakweg 15 jaar oude Swift of zo. Ook handig om ueberhaupt wat dan ook qua spullen mee te kunnen nemen. lol
 
De MX-5 heeft natuurlijk ook al een naam, Midori. Naar de violiste, niet naar de citroenlikeur! Al mijn vervoermiddelen hebben (en hadden, ook nog een Lancia Fulvia Coupé gehad; Emeralda) een naam, call me crazy - maar dat ben ik misschien ook wel...
 
Midori wordt a.s. zaterdag gechipt bij V-Tune; heiligschennis volgens sommigen misschien, maar ik lees niets dan goeds over ze - en belangrijker, ik heb twee collega's die al meerdere auto's (waaronder een CX-5) er hebben laten "doen". We gaan dan van 131 naar 146 PK, en van 150 naar 169 Nm. Vooral dat koppel spreekt me zeer aan, de auto is nu gretig genoeg maar een tikkie meer "urgency" kan-ie wel hebben. En het is gewoon weer te verwijderen door bijvoorbeeld een volgende eigenaar. 
 
Ik ga eens kijken of ik nog foto's kan toevoegen, software lijkt niet de meest makkelijke wat dat betreft. 
 
Hoor graag van mede-forumleden in de buurt, nu ik er een heb zie ik ze ook opeens "overal" rijden. In mijn wijk in elk geval een vrij jonge zwarte ND softtop, twee NB's, en zie ook af en toe een grijze RF. 
 
Dank voor het lezen, hartelijke groet!
 
Peter

RE:Nieuw lid uit Rotterdam! ND softtop, eind 2016.
10-08-2022 om 10:47
Nogal dooie boel hier. Zal het forum niet veel gaan gebruiken, en me beperken tot evenementen en sleuteldagen. Is echt totaal anders dan het horlogeforum waar ik op zit, daar had ik al zeker 50 welkomst-replies gekregen.
 
Geen foto's bij kunnen voegen zonder externe image-host is ook echt niet meer van deze tijd mensen. Daar betalen we toch ook voor...?

RE:Nieuw lid uit Rotterdam! ND softtop, eind 2016.
11-08-2022 om 7:30
Welkom Peter,
Het forum wordt binnen onze club niet door veel leden gebruikt. De oorzaak ligt in samenstelling, leeftijd en interesses van het ledenbestand. Tijdens eerdere ledenenquetes is duidelijk geworden dat de actieve leden liever gebruik maken van social media zoals de Mazda MX-5 Facebook groep. Daarom wordt niet veel geld gestoken in het doorontwikkelen van een forum.
Hopelijk zien we je spoedig eens bij onze evenementen. :)

Jeroen
Coƶrdinator Websitecommissie

RE:Nieuw lid uit Rotterdam! ND softtop, eind 2016.
11-08-2022 om 8:06
Mijn dank!
 
FB komt er hier niet, is er nooit geweest en is er nu ook niet.
 
Krijg in elk geval een plekje in het volgende magazine als nieuw lid, dat is ook al een aardige geste. En ik ben bij de sleuteldag in Hazerswoude-Rijndijk, eens kijken of ik alle anti-roest spullen voor de voormalige Lancia nog nuttig in kan zetten! Ook een ND blijkt geen vreemde voor roestvorming, mijn draagarmen hebben al wat oppervlakte-plekjes, na minder dan 6 jaar. Vorige eigenaars hebben toch iets meer in de regen gereden dan ik vermoedde, wellicht... 

RE:Nieuw lid uit Rotterdam! ND softtop, eind 2016.
11-08-2022 om 11:53
Ik ben ook geen fan van Facebook. Ik had 't wel in 't verleden maar 't is afgegleden in een richting waar ik weinig meer uit haal of zelfs achter kan staan. Als je actief wil zijn op een MX-5 georiƫnteerd forum dat actief is, dan zul je dat op een buitenlands (anderstalig) forum moeten doen. Miata.net of MX5Nutz zijn wel redelijk actief. Die eerste wordt voornamelijk bevolkt door Amerikanen. Hoewel het product feitelijk hetzelfde is, is de Amerikaanse markt wel anders dan de Europese. MX5Nutz is voornamelijk voor en door Britten. Als je de Duitse taal machtig bent, dan zal daar ook wel een MX-5 forum te vinden zijn denk ik.


 
Button