Registreren En begin met posten Als je al een account hebt, Log hier in.

Search Topics:

reserve wiel NC
Forumoverzicht / MX-5 Talk / reserve wiel NC

Sorteer berichten:
reserve wiel NC
09-08-2022 om 11:49
Er zal wel eens eerder over zijn gesproken, mijn vraag gaat over een reserve wiel.
Ik wil graag in Sep met mijn NC uit 2011 op vakantie.
En ben benieuwd hoe anderen uit de club het reservewiel punt hebben opgelost tijdens de vakantie.
Ik weet dat er sets zijn die je hele band vol met een soort schuim spuiten.
Volgens mij is dan wel het nadeel dat degene die de band moet repareren of gaat vervangen met een andere band.
Een wiel tegenkomt met allemaal schuim er in , waarvan eerst het schuim moet worden verwijderd, eer een nieuwe band kan worden gemonteerd.
Ik was benieuwd hoe de meesten onder ons dit oplossen.
 
Bedankt

RE:reserve wiel NC
09-08-2022 om 5:55
Omdat ik ook niet erg enthousiast was over de gebruikelijke "reparatiesetjes" die feitelijk betekenen dat je de band volspuit met een schuimsubstantie, waarna je de band moet vervangen, ben ik toentertijd verder gaan kijken.
Ik heb toen een reparatiesetje gekocht wat eigenlijk voor motorfietsen bedoeld is, en waarmee je een prop in de band schiet. Dus een echte reparatieset. Uiteraard ook bij deze mogelijkheid geen garantie dat elk lek kan worden gerepareerd, maar de kans dat een reparatie wel met succes kan worden verricht is groter. Bovendien kan de band daarna als dat nodig is nog worden gerepareerd. Er hangt wel een ander prijskaartje aan, ik herinner me iets van 50 euro. 
Wat ik schrijf is wel theorie, want ik heb het setje een jaar of 7 geleden aangeschaft en nooit hoeven te gebruiken. Mazzel? Ja, maar een band niet oprijden tot de minimale profieldiepte is natuurlijk ook een plus.
Wat je ook kunt doen voor wat meer zekerheid is 2 reparatiesetjes met schuim meenemen, vroeger waren die setjes prijzig maar tegenwoordig kun je ze in de Franse hypermarkten voor een tientje aanschaffen.
Succes.

RE:reserve wiel NC
11-08-2022 om 7:35
Een reparatiesetje zodat je naar een dichtbijzijnde garage kan komen is tegenwoordig (en zeker voor op vakantie) de makkelijkste oplossing. Mede vanwege de opkomst van de mobiele telefoon en steeds betere dekking van mobiele netwerken hoef je niet meer volledig selfsupporting te zijn en kan je snel en goed een pechhulpdienst inschakelen.
Naast de schuimreparatiesetjes zijn er ook vulkaniserende propsetjes te koop voor de typische spijker-in-band-scenarios.


 
Button