Registreren En begin met posten Als je al een account hebt, Log hier in.

Search Topics:

Metalig bijgeluid ND 1,5 uit 2016
Forumoverzicht / Techniek algemeen / Metalig bijgeluid ND 1,5 uit 2016

Sorteer berichten:
Metalig bijgeluid ND 1,5 uit 2016
2 weken geleden, 20-09-2022 om 8:38
Ik verwacht hier niet heel veel antwoorden maar probeer het toch maar. Heb op 6 oktober in elk geval een afspraak bij Mulder in Ommoord. 
 
Wat is er aan de hand - ik hoor bij gesloten kap en dichte ramen (dat gebeurt echt niet vaak, ik rijd zoveel mogelijk helemaal open) een metalig, soort van schurend, lager-achtig geluid. Het is geen wiellager want als ik op de snelweg de bak in neutraal zet, is het weg. Ik denk dus richting transmissie/aandrijflijn/waterpomp o.i.d. 
 
Het is echt een geluid dat er IMO niet hoort te zijn. Het motor/uitlaatgeluid, OK. Ietsjes transmissie-gejank, OK - het is een lichte auto zonder veel geluiddemping en de bak zit echt pal onder je rechterarm. Maar dat schurende/sissende geluid - klopt gewoon niet.
 
Heeft iemand een idee, of hoort iemand het ook bij zijn/haar auto? Ik heb nog ruim 2,5 maand Bovag-garantie bij de occasion-dealer in Goirle. Beter om hier dus op tijd bij te zijn, als bijvoorbeeld de hele bak vervangen moet worden. Lees wel vaker over slechte bakken bij ND's uit de eerste twee bouwjaren. Als iemand met echte "insight" in de ND's een keer wil meeluisteren, heel erg graag! Ik rijd dan jouw kant op. Alvast dank voor het meedenken!
 

 


RE:Metalig bijgeluid ND 1,5 uit 2016
2 weken geleden, 21-09-2022 om 6:05
Goed om ernaar te laten kijken. De Technische Commissie heeft op 8 okt weer een zelfsleuteldag. Kom en we gaan het beoordelen. Wel even opgeven via de Agenda.

RE:Metalig bijgeluid ND 1,5 uit 2016
2 weken geleden, 21-09-2022 om 6:12
Dank voor de tip! Is eigenlijk vlakbij voor mij. Zit wel te denken om toch ook nog (twee dagen eerder, toevallig) langs Mulder te rijden, kijken wat zij zeggen. Zal daar allicht enkele tientjes garagetarief zijn, maar tweemaal expertise is nuttig hier. Mocht dat nou een 100% sluitende oorzaak opleveren, dan zeg ik nog af voor de sleuteldag - want ik heb verder even niks wat dat betreft.


 
Button