Registreren En begin met posten Als je al een account hebt, Log hier in.

Search Topics:

Waar laten jullie het onderhoud plegen?
Forumoverzicht / MX-5 Talk / Waar laten jullie het onderhoud ple...

Sorteer berichten:
Waar laten jullie het onderhoud plegen?
10-01-2023 om 12:09
Ik heb sinds kort een NB, die ik graag in een nette staat wil houden. Nu zit er bij mij in Amersfoort een mazda dealer (Kreijne) en ook genoeg universele garages. Maar er bestaan natuurlijk ook specialisten. Ik ben eens benieuwd: waar laten jullie het onderhoud aan jullie mx-5 uitvoeren? Ik wil hem (haar?) graag netjes houden maar wil het ook een beetje praktisch en betaalbaar houden. Tips zijn welkom!

RE:Waar laten jullie het onderhoud plegen?
10-01-2023 om 8:51
Hey Ivo,

Goed te lezen dat je een mooie MX5 hebt aangeschaft en het MX5 virus aan het ontdekken ben.

Ikzelf rijdt een NA en werk bij Kreijne. Je bent daar dus van harte welkom. We hebben veel ervaring met MX5 daar we een mx5 race team hebben en van alle generaties vele mx5jes in onderhoud. Tom Matano de designer van jouw nb is laatst samen met ruim 150 mx5jes nog bij ons op bezoek geweest. De dealer is misschien een paar tientjes duurder dan de garage om de hoek maar er wordt wel gebruik gemaakt originele mazda onderdelen waar weer een jaar garantie op gegeven wordt. Daarnaast wordt je onderhoud bijgehouden in het digitale service register. Als extraatje heb je gratis pechhulp voor Nederland en heel Europa. Ik zou zeggen kom eens langs voor een bak koffie en kijk eens of garage Kreijne bij jou past voor onderhoud. Kan je altijd nog je keuze maken. Bij vragen mag je me altijd benaderen. Ik zie je vast een keer bij een ritje van de club. Ook ben je welkom om eens mee te rijden met MX5 Squad events. Te vinden op Facebook.

RE:Waar laten jullie het onderhoud plegen?
11-01-2023 om 3:04
Ik heb ook een NB, zo’n blauwe uit 1999 in goede staat. Dat wil ik ook zo houden. Ik heb diverse bedrijven bij mij in de buurt gevraagd naar offertes, waaronder een universeel Bovag-bedrijf, een (jonge) dealer en een Mazda Servicepartner die tot voor een paar jaar terug jarenlang dealer is geweest. Ik ben uiteindelijk gevallen voor de jarenlange ervaring van de Mazda Servicepartner die voorheen dealer is geweest. De directeur heeft zelf een NA in topconditie en heeft ook een RX-7 en tot voor kort een RX-8 in de showroom gehad. De gezichten die daar rondlopen zie ik al jaren bij hetzelfde bedrijf. Dat geeft mij dan de indruk dat ze ook goed met hun personeel omgaan en ben van mening dat je dat ook terugziet in hoe klanten behandeld worden. 

Een NB is niet meer de jongste, ervaring van die oudere modellen vind ik belangrijk.

RE:Waar laten jullie het onderhoud plegen?
12-01-2023 om 4:13
Bedankt voor de reacties.

@Leon, ik kom wel een keer langs rijden.

@Dennis. Woon je in omgeving Amersfoort? Want dan vind ik jouw adresje ook nog wel interessant klinken.

RE:Waar laten jullie het onderhoud plegen?
13-01-2023 om 9:11
Nee, ik woon in de gemeente Zevenaar. Ik heb dezelfde pechhulp van Mazda en registratie in het digitaal service register van Mazda zoals Leon die noemt. Een dealer die al langer bestaat heeft normaliter mijn voorkeur, ook al liggen de prijzen daar vaak wat hoger, maar ik ben van mening dat dit zich terugbetaald omdat er meer specifieke kennis, ervaring, gereedschap van het betreffende merk of zelfs model aanwezig is. 

Je kunt natuurlijk prima een universele garage (Bovag?) treffen waar iemand werkzaam is die privé met een MX-5 rijdt. Helemaal mooi als zo iemand zelfs als monteur werkt, ervaring is er dan ook met het merk/model. Ik weet niet of de MX-5 (van NA t/m ND) voor sommige werkzaamheden speciaal gereedschap nodig heeft. Heeft zo’n universele garage dat gereedschap ook? Als het uurloon bij een dealer hoger ligt, maar door het speciale gereedschap is een klus korter uit te voeren… En bij een dealer worden normaliter originele onderdelen geleverd, tenzij je vraagt om een goedkopere oplossing. Bij een universele garage zou ik daar altijd navraag naar doen wat zij doen.

Als je een universele garage vindt in je omgeving die goed aangeschreven staat, waar iemand werkt met een MX-5 (en dan liefst een NB/NA in jouw situatie) en die is fors goedkoper, dan kun je daar best eens informeren. Maar als ik Leon’s reactie lees, zou ik het wel weten 😉RE:Waar laten jullie het onderhoud plegen?
27-01-2023 om 4:36
Goedemiddag Allen,
 
ik volg dit even omdat ik de zelfde vraag heb.
Echter ik woonzaam in Assendelft/zaanstreek.
Mijn vraag ook is met welke garage in de buurt hebben mensen goede ervaringen?
.
Voor reparaties vindt ik het wel belangrijk dat dit de originele onderdelen zijn.
Wel mogen dit, als het niet afdoet aan de kwaliteit, ook gebruikte onderdelen zijn.
( Denk hierbij aan een kapot achterlicht o.i.d.)
Dit scheelt vaak toch behoorlijk in de kosten.
 
De vraag: 
Toch naar een officieele mazda garage?
Of toch naar een MX5 specialist (niet officieel mazda garage)
Waar hebben jullie goede ervaringen bij.
 
Ik ben benieuwd.
 
alvast bedankt voor de reacties
 
Met vriendelijke groet,
 
Emile Poulain
MX5 NC

RE:Waar laten jullie het onderhoud plegen?
01-02-2023 om 11:41
Mazda Mulder in Rotterdam zou ik mijden. Die schrijven met een vork. Eens maar nooit weer. Volgende keer Hoogwerff in Vlaardingen, was ook logistiek gezien handiger geweest.
 
Echt een uurtje-factuurtje bedrijf. Even iemand mee laten rijden om een vaag geluid te helpen traceren? Twee blokjes om, 55 euro alstublieft dankuwel.
 
Voorstel bij de recente beurt: 250 euro voor remblokken voor. Die bestel ik wel een keer bij Autodoc voor 7 tientjes en schroef ze er tijdens een clubdag wel onder...


 
Button