Registreren En begin met posten Als je al een account hebt, Log hier in.

Route of track

Forumoverzicht / MX-5 Talk / Route of track
Sorteer berichten:
Route of track
24-03-2023 om 12:56
Hoi allemaal,
 
Ik ben Niek Olde Bijvank, ik ben net nieuw bij de club. Ik heb me voorgesteld in het clubblad van maart 2023 bij nieuwe leden. Zou iemand mij kunnen helpen met het volgende: Een GPX file bevat vaak een route en/of een track. Inmiddels weet ik wat het verschil is, maar ik heb het nog nooit gebruikt in mijn TomTom. Zou iemand mij kunnen vertellen wat beter is om te gebruiken bij ritten? Een track of een route? Misschien is deze vraag al eerder behandeld, maar ik kan het niet terug vinden.
 
Bij voorbaat dank,
Niek Olde Bijvank
 

RE:Route of track
25-03-2023 om 10:56
Het verschil tussen een route en een track is de mate van detail. Een track bevat veel meer locatie punten en is daarmee preciezer in de begeleiding dan een route. Ik heb ervaren dat als je een route uit een GPX-bestand gebruikt, dat het wel eens voor kan komen dat het navigatie systeem dat je gebruikt niet altijd de bedoelde route volgt; je navigatie systeem berekent dan zelf op basis van jouw navigatie voorkeuren de begeleiding van punt naar punt. Bij gebruik van track zal de begeleiding bijna altijd zoals bedoeld zijn. 

Maar hoe gaat een navigatie systeem om met veranderingen op de weg als je een track gebruikt om te navigeren? De verandering kan tijdelijk zijn op het moment dat je daar rijdt (wegwerkzaamheden), maar ook permanent. Hoe ga je je navigatiesysteem dan duidelijk maken dat je toch verder wel rijden maar zoveel mogelijk de oorspronkelijke geplande rit vervolgen? Ik heb met track-navigatie geen ervaring, wel met route-navigatie. In wijde gebieden zoals de Eiffel, Moezel of Oostenrijk kom je met een route prima weg. In een dichtbevolkt gebied zoals Nederland is de kans groot dat je met een route-navigatie door woonwijken met drempels wordt gestuurd. 

RE:Route of track
28-03-2023 om 4:54
Dag Niek,

een track op je TomTom schijnt beter te werken.

Ik gebruik de TomTom Go app op mijn Android telefoon die in mijn auto met een kabel wordt gekoppeld aan Android Auto. Dan heb je de kaartweergave op je grotere Infotainment systeem en het geluid via de auto speakers.

Op TomTom Mydrive Connect op mijn laptop log ik in, vervolgens kies ik de "De slimste Routeplanner" (met nieuwe log in  vreemd genoeg) en kies voor "Importeer een GPX bestand". Als je dan die route kiest, verschijnt die op een kaart

Als je die vervolgens gaat opslaan, al dan niet onder een andere route naam en het schuifje hebt aan gezet "synchroniseer deze route als een track op mijn systemen" dan wordt de track ook op je TomTom Go app op je telefoon opgeslagen onder "Mijn routes".

Werkt over het algemeen prima. Als je de route gaat rijden dan kiezen voor "Rijd naar dichtsbijzijnde punt"

Groet,
Olav
RE:Route of track
29-03-2023 om 4:05
Hartelijk dank allemaal,
 
Het is me duidelijk nu.
 
Met vriendelijke groet,
 
Niek

 
Button