Registreren En begin met posten Als je al een account hebt, Log hier in.

Transmissietunnel word heet.....

Forumoverzicht / Techniek algemeen / Transmissietunnel word heet.....
Sorteer berichten:
Transmissietunnel word heet.....
26-09-2023 om 5:54
Mede mxvijfjes eigenaren,
 
Heb een mx5 phoenix 2002 aangeschaft. Rijd prima, maar merk dat de vloerplaat en het opstaande aansluitende stuk. Volgens mij de transmissietunnel.. (bij mn rechtervoet) heet word na een tijdje. 
 
Zijn er mensen met dezelfde ervaring en wat zou t kunnen zijn? De auto rijd verder goed....
 
Hoor graag
Serge
RE:Transmissietunnel word heet.....
27-09-2023 om 8:46
Het simpele antwoord is, dat hoort bij het ontwerp van de auto. Prettig is het niet op warme dagen of bij intensief gebruik in de zomer. Aan de bestuurderskant loopt de uitlaat langs. Die wordt na verloop van tijd heet en bij sportief rijden nog wat heter. De MX-5 is licht van gewicht door o.a. het ontbreken van isolatiemateriaal. En na een tijdje voel je dat. Kou zul je niet snel lijden in een MX-5. Zo stond ik wel eens in een file in Zuid Duitsland op een prachtige zonnige dag met ongeveer 32 graden. Ik zat toen zo’n 3 uur achter het stuur en had de kap dicht vanwege de rijwind en in de file hield ik ‘m dicht vanwege de zon. Jep, toen was het echt warm. 

Er zit wel wat aan hitteschilden maar controleer eens hoe dat bij je huidige auto zit? Daarnaast zie je ook wel eens dat een uitlaat volledig ingepakt wordt in een hitteband (heat wrap). Of dat veel helpt weet ik niet. Het schijnt in de racerij vaker gedaan te worden. 

Maar zelf heb ik ook wel interesse in een oplossing voor deze hitte, misschien kan de Technische Commissie hier een keer wat over vertellen?
RE:Transmissietunnel word heet.....
27-09-2023 om 2:12
He Dennis,
 
Bedankt voor je uitgebreide reactie. Ik ben gaan zoeken op internet en idd zijn we niet de enige. 
 
Ik heb me 11 nov opgegeven voor de technische dag vd club in Maarssen. Hier ook opgegeven dat ik mee doe aan de uitleg vd onderkant vd mx5. Dan zal ik het met eigen ogen zien en mn vragen stellen. Missch is er een simpele oplossing voor ;)
 
Morgen een aankoopcheck bij de mazda dealer, ook hier kijken of hun wat kunnen vertellen. Ik zal er ff op terugkomen
 
Gr Serge
RE:Transmissietunnel word heet.....
29-09-2023 om 7:26
Zou nog terugkomen op dit onderwerp. Mazdadealer heeft gekeken, maar blijkt dat idd het gewicht en de kleine ruimte in se tunnel er geen mogelijkheid is om dit te voorkomen. Dus niets van aantrekken en lekker genieten van de rest van de mx5 ;)
RE:Transmissietunnel word heet.....
15-10-2023 om 12:25
Goedemiddag, 

Ik heb een NBFL uit 2003 en had hetzelfde probleem. Controleer of de beide schakelmanchetten nog in goede staat zijn. Ik heb ze vervangen omdat er een olieluchtje in de auto hing maar ik heb ook de indruk dat de warmte rond de pook nu een stuk minder is. 
 
Gr, Hans


 
Button